Der er forskel på robusthed og robusthed

Der er forskel på robusthed og robusthed

Begrebet “robusthed” har fået en renæssance og er blevet et buzz-word blandt offentlige og private virksomheder. For med den stadige acceleration af forandringer, vi har været vidne til igennem de seneste årtier, kræver det sit at holde fokus på kerneopgaven. Men hvem eller hvad er det, som skal være robust? Er det dig som individ, der skal være robust, eller er det organisationen, som skal skabe rammerne for robusthed?

Læs artiklen af Peter Hagedorn-Rasmussen i Ledelseidag.dk. Artiklen sætter fokus på forskellen og er bl.a. skrevet på baggrund af de mange diskussioner, som har været i Netværk for Design af Robust Organisationsforandring. Du finder artiklen her.

 

Sorry, the comment form is closed at this time.