Skitsebøger der performer

af Roligen T. Thirstrup

“Jeg har hele mit liv været fascineret af at tegne. Det eneste, man skal have, det er et tegneredskab, og så skal man have en tegneflade at arbejde på,” indleder forsker Bjørn Laursen i videoen med titlen “Oplev skitsebøger der performer – 500 interaktive Italienske indtryk tegnet af Bjørn Laursen.”

I videoen fortæller Bjørn Laursen sammen med Henning Christiansen om udviklingen af Viskbook, der fremviser italienske skitser af Bjørn Laursen.

 ”Tyve, tredive, fyrre, halvtreds tusind år tilbage, der har vi hulemalerne paleolitterne. De var i gang med et tegneredskab på den hulevæg, som var deres billedflade. Et utroligt spændende sted, som vi kommer tæt på nu igen med de digitale muligheder,” fortæller Bjørn Laursen, der sammenligner Viskbooks høje og brede billedflade med paleolitternes billedvægge.

 

Man bladrer med hele kroppen

I Viskbook-projektet arbejder forskerne på at udstille traditionelle skitsebøger som virtuelle digitale installationer. På samme måde som paleolitterne brugte kroppen til at orientere sig i hulerne, skal brugeren bruge hele kroppen til at bladre i Viskbook.

For Bjørn Laursen er italienske billeder mere end blot illustrationer. Det handler om indlevelse og fortolkninger af steder. Se og hør mere om nye former for kunstformidling, ExperinceLab og Viskbook-projektet i nedenstående video.

Video af Mads Folmer

 

 

 

Se også:

* Ny video om IBs virtuelle bog (http://dht.ruc.dk/blog/2014/12/12/ny-video-om-ibs-virtuelle-bog/)

* Italian drawings (http://dht.ruc.dk/id/2014/07/18/billeder-italian-drawings/)

 

Sorry, the comment form is closed at this time.