RUC-studerende har været med til at udvikle ideer til Egedal kommune

En af præmierne under innovationsfestivalen, Afsnit I der løb af stablen tilbage i november sidste år i Egedal kommune, var en bar mark på 2 hektar på området ved det nye rådhus samt en check på 50.000 kr. Præmien blev vundet af foreningen DetGodeEksempel af Nadim T. Alawi, Annalie Jørgensen og Ahmad Taffal. De tre innovatører har fået hjælp til at realisere deres første projekt på marken af studerende fra HumTek. Dette samarbejde har både Lokalavisen Egedal samt Frederiksborg Amts Avis skrevet artikler om.

Foto: Lokalavisen Egedal

I to uger har de studerende, Egedal Kommune og Foreningen DetGodeEksempel udviklet på ideer til den tomme mark, hvor også Frivillig Flygtningenetværket i Egedal og nye og gamle borgere er blevet inddraget. Og det samarbejde er der altså nu bl.a. kommet en ide om nyttehaver ud af. “Med nytte- og terapihaverne vil vi give deltagerne viden om bæredygtighed, sundhed og miljø, og mulighed for at omsætte denne viden i praksis på marken. Haverne skal være for alle og fremme både nye fællesskaber og ikke mindst integrationen ved at give flygtningene mulighed for at forbedre deres sprogkundskaber, relationer og netværk med borgerne i Egedal Kommune. Alle er velkomne til at deltage, og vi håber i fællesskab at fremme sundhed, miljø og velvære for alle borgere i området,” siger Nadim Alawi til Lokalavisen Egedal.

DHT forsker Katia Dupret kender Nadim T. Alawi fra frivilligt arbejde, hvor de har en fælles interesse i forhold til at lave bæredygtige løsninger for udsatte grupper i både arbejdsliv og fritid. Så da hun og hendes kollega adjunkt Niklas Chimirri skulle bruge en konkret opgave til deres studerende i Socialt Design på HumTek, indledte de et samarbejde med Det gode Eksempel og Egedal Kommune om to ugers workshop for eleverne.

I tre grupper har de studerende arbejdet med henholdsvis et koncept med madlavning og fællesspisning omkring flygtningeboligerne på Barnekær i Stenløse, en formidlingskampagne for de nyttehaver, der etableres senere på foråret, og en app, hvor flygtninge og virksomheder, der gerne vil hjælpe med praktik eller arbejde, kan finde hinanden.

“De studerende arbejder i et intensivt forløb med udviklingen af ideer, der skal gøre en konkret forskel for borgere i Egedal. Vi arbejder med lokalsamfundet og udsatte borgere, med særligt fokus på Egedals nye borgere, nemlig flygtninge. De studerende har været på besøg i Egedal, talt med flygtninge, frivillige, integrationskonsulenter og borgere i Egedal, og inddraget al den nye viden i udviklingen af konkrete ideer til Socialt Design”, fortæller Katia Dupret til Lokalavisen Egedal.

Læs artiklen fra Frederiksborg Amts Avis her.

Læs artiklen fra Lokalavisen Egedal her.