Eksperter spår svære tider for delebilordninger

Delebilordningen Car2Go har valgt at lukke sin forretning med virkning fra d. 15 februar, skriver BT i en nylig artikel. Snart vil andre følge efter ifølge eksperter.

Foto: Car2Go på Facebook

Foto: Car2Go på Facebook

Danskere er overordnet set tøvende når det kommer til delebilordninger viser en ny analyse, som Wilke har foretaget for Ritzau Fokus.  Ni ud af ti svarer her at de aldrig har benyttet en delebilordning, mens 1,7 procent har prøvet en delebil en enkelt gang. 2,9 procent svarer at de har benyttet delebiler flere gange.

Trafikforsker ved Aalborg Universitet, Harry Lahrmann udtaler; “Bilen er for mange mere end bare et transportmiddel, som skal få dig fra A til B. Bilen er en forlængelse af deres personlighed, så derfor foretrækker de fleste fortsat at eje frem for at leje eller dele”.

Forskellen på delebilordninger som eksempelvis, Car2go, Gomore, eller Drive Now, og andre former for deleøkonomiordninger som Airbnb og Uber, er at sidstnævnte sker i et privat regi, udtaler Harry Lahrmann. “Vi deler jo allerede boliger på Airbnb, og vi ser, at amerikanske Uber giver etablerede taxaselskaber kamp til stregen. Den store forskel er, at det sker i et privat regi, hvor nogen stiller sin egen bolig eller bil til rådighed. Og det, tror jeg, har bedre fremtidsudsigter, end når en stor kommerciel operatør som Car2go selv skal levere og drive en helt flåde af biler”, siger han.

DHT forsker Malene Freudendal-Pedersen vurderer at det bliver en stor opgave at ændre vores transportvaner; “Delebilen er ikke død, men den har brug for mere tid, hvis den skal finde vinde indpas i vores hverdag. Vores transportvaner er en så indgroet del af vores hverdagsliv, at det vil kræve god tid og gode argumenter, hvis vi skal ændre måden, vi lever vores liv på”, udtaler hun.

Klik her for at læse BT’s artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *