Region Sjælland er i top når det gælder grøn omstilling

6024451840_8822856cf6_z

Sn.dk har for nyligt bragt en artikel der omhandler Energistyrelsen nye undersøgelse, hvor man har spurgt 2000 danskere mellem 18 og 70 år om deres holdning til grøn omstilling. Her svarer hele 31,2% af de adspurgte i Region Sjælland at de skifter til en miljørigtig løsning, hvilket er langt flere end f.eks. Region Hovedstaden hvor kun 17,7% svarer dette.

Det hænger, ifølge DHT forsker Thomas Budde Christensen, sammen med geografiske forskelle; Hvis man bor i København, er man typisk en del af en kollektiv varmeforsyning. Ofte vil de ikke være særlig opmærksomme på alternative forsyningsmuligheder. Men i Region Sjælland er der mange flere huse, der ligger i spredt bebyggelse eller uden for en kollektiv forsyning. Typisk har man en individuel varmeforsyning, og derfor giver det god mening at være opmærksom på alternative energiforsynings-muligheder”.
Læs den fulde artikel fra Sn.dk her.
Sn.dk har ligeledes interviewet Thomas Budde Christensen om råd til at spare på energien og dermed være med til at sænke CO2-udledningen.


“En stor del af vores CO2-udledning kommer fra den energi, vi bruger til transport, opvarmning af huse og til energiforbrugende produkter i husstanden. Hvis vi kan bringe det ned, kan vi også bringe det samlede CO2-udslip ned”
, forklarer Thomas Budde Christensen.
Du kan læse hele Sn.dks artikel her, hvor du kan læse en række god råd til at sænke din husstands CO2-udslip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *