Københavns nye havnekvarter satser på aktivitet og fællesskab

Frederiks Brygge - Københavns nye havnekvarter

Frederiks Brygge, Københavns nye havnekvarter, er i fuld udvikling, og har fokus på at skabe en aktiv bydel med en bred og mangfoldig sammensætning af beboere. DHT-forsker John Andersen er i den forbindelse blevet interviewet til en artikel til Finans.dk. Der har fra start været stort fokus på at gøre bydelen levende og at gøre den til et fokuspunkt for sociale aktiviteter. Dette mener John Andersen er et vigtigt fokus; “Her har man lært af fejlene ved Ørestaden, hvor man kun byggede lejligheder og et kæmpestort indkøbscenter. Det er jo blevet et skræmmeeksempel” udtaler han.

Et af de tiltag der allerede nu har vist sig succesfuldt, er at bygge lejlighederne lidt mindre end man ellers ser det i havneområderne. Det har nemlig ført til at det er et bred vifte af mennesker der flytter ind, alt fra studerende til ældre par hvis børn er flyttet hjemmefra.

 

Dette er en klog beslutning, mener John Andersen, som udtaler:“Jeg mener, at der har været for hård satsning på de store lejligheder og en overfiksering på børnefamilierne. Hvis man skal have en god aktiv og fællesskabssøgende kultur fra starten, skal man finde ildsjælene, der har lyst og tid til at netværke. Det er en vigtig opgave for boligselskaberne”.

Frederiks Brygge byggeprojektet forventes at stå helt færdig i 2020.

Du kan læse hele artiklen fra Finans.dk ved at klikke her.

Læs mere om Frederiks Brygge her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *