Klimaet er på dagsordenen til COP21 – og i erhvervslivet

logo_tousensemble

Kristeligt Dagblad har for nyligt bragt en artikel i forbindelse med COP21, hvor avisen fremhæver betydningen i at verdens statsledere mødes til et klimatopmøde. I år blev topmødet afholdt i Paris, d. 30. november. For hvad der undertiden kan synes at give små resultater som følge af et klimatopmøde, kan gøre en stor forskel i det lange løb.

“Det er ekstraordinært, at så mange toppolitikere mødes. Det vidner om den prioritering, klimaet har fået, og dermed sender det også et vigtigt signal til de investorer der, sidder rundt omkring og spekulerer på, hvad vej udviklingen går”, siger Jens Ladefoged Mortensen, lektor i Statskundskab ved KU.

Erhvervslivet har derfor som så mange andre for længst engageret sig i klimatopmøderne, og har følehornene ude for at orientere sig om beslutningerne ved forhandlingsbordet.

“Hvis erhvervslivet får indtryk af, at klimaspørgsmålet er noget, der optager politikerne – og at de agter at gøre noget ved det – påvirker virksomhedernes produktion”, udtaler DHT-forskeren Thomas Budde Christiansen til Kristeligt Dagblad.

Du kan læse hele artiklen fra Kristeligt Dagblad her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *