Seminar: eScience – digitale metoder i forskningen

8-03-2

Morguefile

I stigende omfang bliver det muligt ved hjælp af digitale metoder at arbejde anderledes med forskningsspørgsmål. Man kan fx arbejde med store datamængder hurtigt og effektivt. Digitale metoder giver mulighed for at stille nye forskningsspørgsmål og til at samarbejde med andre forskere om at definere og analysere digitale forskningsobjekter på andre måder end hidtil. Dette seminar vil sætte fokus på nogle af disse nye muligheder og vise, hvordan de benyttes på Roskilde Universitet indenfor en række forskellige fagområder.

Seminaret vil bestå af en række korte og et længere afsluttende oplæg, der giver smagsprøver på konkret RUC forskning, der har benyttes sig af digitale metoder. Ud over en række oplæg vil der om eftermiddagen være en ”café”, hvor forskere og andre demonstrerer, hvordan de har frembragt nye forskningsresultater ved blandt andet anvendelse af digitale værktøjer. I caféen bliver der bl.a. mulighed for, at man kan prøve forskellige værktøjer hands-on.

Formålet med seminaret er at give forskere inspiration på tværs af fagområder ved at høre og se nogle gode eksempler på, hvordan man kan inddrage digitale metoder i forskningen og i den forskningsbaserede undervisning. Seminaret kan måske også inspirere til nye samarbejder på tværs indenfor eller ved hjælp af digitale metoder.

Seminaret henvender sig til forskere og interesserede studerende.

Arrangører: RUC (Professor Henning Christiansen, Informationsspecialist Anja Holm Lundeman, IT-souschef Mads Sinkjær Kjærgaard) og DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation)

 

Tid: Tirsdag den 29. september kl. 9.30 – 15.00

Sted: Roskilde Universitet, Store Auditorium i Hus 00 – Kort over RUC

Det er gratis, at deltage i seminaret. Tilmeldingsfristen er onsdag den 23. september 2015.

For yderligere oplysninger se her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *