CPHs fremtidsplaner kan skabe titusinder af jobs

Photo: Morguefile

Morguefile

Københavns Lufthavns fremtidsplaner om at vokse til 40 mio. rejsende i 2050 kan skabe 84.000 flere arbejdspladser, lyder det fra en analyse foretaget af Oxford Research. Det er de internationale ruter og flere afgange, der gør det nemmere for virksomhederne at konkurrere på internationale markeder, skriver finans.dk.

De byer hvor der i forvejen er mange produktionsvirksomheder kan derfor se frem til en jobtilvækst. Det forventes at 44.000 af arbejdspladserne vil blive fordelt i Jylland, Fyn og Sjælland, skriver transportmagasinet.dk. Imidlertid udtaler Per Homann Jespersen, DHT-medlem og trafikforsker “at der er tale om elastik i metermål, når man fremskriver jobeffekter flere årtier frem”. Endvidere fortæller forskeren at “der er ingen tvivl om, at vækst i Københavns Lufthavn vil skabe flere jobs i provinsen. Spørgsmålet er, hvor stor effekten er”.

Oxford Researchs resultater skal også betragtes som et kvalificeret bud, ” Men vi kan sige med sikkerhed, at der er meget betydelige samfundsøkonomiske og jobmæssige effekter i hele landet“, siger Jakob Stoumann der er afdelingschef i Oxford Research.

 

 

Læs hele indlægget fra kilden Transportmagasinet.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *