Sustainable Consumption and the Good Life

Af Roligen T. Thirstrup

Antologien "Sustainable Consumption and the good life"

Antologien “Sustainable Consumption and the Good Life”

Ph.d-studerende Jesper Pagh fra MOSPUS har bidraget med et kapitel i en ny antologi ”Sustainable Consumption and the Good Life”. Med fokus på design og arkitektur har Jesper Pagh skrevet et kapitel om, hvordan vores konsumeringsadfærd og drikkevaner influerer udformningen af metropolerne. I kapitlet inddrog Jesper Pagh sine egne studier af Torvehallerne i København, DRs koncerthus og Frederikssund. Her behandlede han blandt andet, hvordan forestillingen om ’det gode liv’ og ’det fælles bedste’ styrker en privatisering af offentlige rum.

Antologien ”Sustainable Consumption and the Good Life” er redigeret af Karen Lykke Syse og Martin Mueller, der begge er forskere i ’Centre for Development and Environment’ i Oslo. Bæredygtighed og forestillingen om det gode, er centrale tematikker i antologien, som titlen antyder, og trækker på tværfaglige discipliner fra design teorier og aktionsforskning.

Peder Anker fra New University, USA, anmelder bogen med ordene:

“Unlimited growth has not only damaged the biosphere, but also disrupted solidarity and cohesion within and between human groups. Sustainability Consumption and the Good Life presents and questions various adaptations to the environmental crises. The book is timely as it challenges and reframes issues of consumption and well-being to meet the demands of an overheating planet.”

Interesserede læsere kan blandt andet finde antologien gennem forlaget, Routledge.