Sværere at finde en parkeringsplads

Af Roligen T. Thirstrup

Foto: Morguefile.com

Foto: Morguefile.com

Webmagasinet Penge & Privatøkonomi udgav den 13. april et indlæg om de stigende parkeringspriser. Det er særligt i København, at der er stor differentiering mellem parkeringspriserne afhængig af, hvilken bydel man vælger at parkere bilen – des længere væk man er fra centrum, des billigere er det at parkere.

I mellemtiden tyder det på at fremtiden for bilisterne i byen byder på en længere køretur for at finde en parkeringsplads. DHTs trafikforsker Per Homann Jespersen udtalte nemlig i Penge & Privatøkonomi, at bilejerskabet i Danmark er stigende, specielt i landets to største byer, København og Århus.

 

Bilister må parkere udenfor byen

Det er imidlertid ikke en løsning at udvide parkeringspladserne i byerne, hvis man spørger forskeren om, hvordan det trange parkeringsproblem skal løses.

”Bygger man bare flere p-pladser, vil det blot skabe mere trængsel og trafik. Og ifølge mine undersøgelser er det ikke prisen, man skal regulere på. Højere priser giver ikke mindre trafik, folk parkerer blot i kortere tid ad gangen,« forklarede forsker Per Homann Jespersen i webmagasinet Penge & privatøkonomi.

Per Hofmann Jespersen bud på, at aflaste byerne for bilisterne er, at gøre det attraktivt for bilisterne at parkere udenfor byen, hvor de derfra kan benytte sig af den offentlige transport.

 

Læs hele artiklen i webmagasinet Penge & privatøkonomi her.

Læs gerne relaterede indlæg i nedenstående links.

Transportøkonomi: Lastbiler under Femern bælt

Lidt om bilbeskatning og motorveje

Røde højresving kan give bedre cykelister

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *