Digital post leveres uden korrekt afsender

2014-10-24-Digital post - morguefile.com

Digital post. Foto: Morguefile.com

af Camilla Simonsen
Ritzau har snakket med vores DHT-forsker Jesper Bull Berger, og har blandt andet på denne baggrund i dag udsendt historien om, hvordan det ofte er uklart, hvem borgerne får digital post fra. Og om, hvordan ombudsmanden mener, det er på kant med forvaltningsloven.

Hvis du har abonnement på Fyns Stiftstidende, kan du fx læse hele artiklen her: Digital post leveres uden korrekt afsender

Kun myndigheder med eget CVR-nummer fremgår 
Når den digitale post ikke tydeligt fortæller, hvor den kommer fra, kan det være problematisk.

Det betyder jo helt banalt, at man ikke kan være sikker på, hvem man kommunikerer med, og det kan give anledning til forvirring og fejl hos borgerne”, siger Jesper Bull Berger blandt andet til Ritzau i artiklen.

Problemet opstår åbenbart, fordi det kun er myndigheder med et CVR-nummer – for eksempel kommuner og regioner – der står som afsendere og modtagere af digital post. Undermyndigheder, der er afsendere eller modtagere, forsvinder om man så må sige i systemet.

Når vi taler om sundhedsmyndigheder, så kan det være virkelig alvorligt. Man risikerer simpelthen at misse nogle vigtige meddelelser, fordi man ikke er opmærksom på, at det lokale sygehus står registreret som Region Midtjylland”, forklarer Jesper Bull Berger videre i artiklen.

Læs mere om digital post på vores blog
* Digital kommunikation i det offentlige: Svar og svartider
* Tekniske forhold får skylden for manglende svar
* En modtaget mail fra det offentlige kan ændres
* Debatmøde om den offentlige tvangsdigitalisering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *