Studerende designer bydel i Trekroner

2014-10-14-DESIGN DIN BYDEL BILLEDE 1

I sommers eksperimenterede FabLab RUC med nyskabende midlertidige bygninger på Roskilde Festival. Husene er lavet af træelementer og kan opsættes på 20-30 minutter. Foto: Mads Høbye, FabLab RUC

af Tobias Berggren, studerende på arbejdslivsstudier
I slutningen af oktober har alle, der interesserer sig for brugerinvolverende design, mulighed for at deltage i projektet ’Design din bydel’, der med hjælp fra fremtidsværksteder og moderne højteknologi vil skabe mere liv på RUCs campus og i Trekroner. Mon ikke det kunne interessere nogle af jer DHT-forskere eller en HumTek-studerende eller to?

For at skabe en kvalificeret modpol til Københavns byliv, mener vi, der står bag projektet, at der er behov for at inddrage lokale og studerende i planlægningen og lade deres visioner sætte rammen om den nye bydel i Trekroner.

Projektet udføres af en arbejdsgruppe bestående af folk fra Roskilde Kommune, studerende og ansatte på Roskilde Universitet, FabLab RUC samt borgere i Trekroner.

Fremtidsværksted som udgangspunkt for projektet
Vi arbejder med aktionsforskningsmetoden fremtidsværkstedet, hvor deltagerne arbejder med kritisk og utopisk tænkning. Det unikke ved processen i fremtidsværksteder er at deltagerne selv på demokratisk vis får mulighed for at tilrettelægge den forandring, de ønsker.

Du får som deltager i fremtidsværkstedet mulighed for at være med til at designe den by, som du kan se dig selv leve i. Samtidig kan du komme med idéer til campus, som vil videreformidles til Roskilde Universitet og Roskilde kommune.

Fremtidsværkstederne afholdes den 28. og 29. oktober, fra kl 15:00-18:30 i bygning 4.1, FabLab. Det er kun nødvendigt at deltage i et af de to værksteder. Alle er velkomne. Tilmelding her: Design din bydel på Facebook

DESIGN DIN BYDEL BILLEDE 2

HumTek-studerende og FabLab ansatte i gang med at bygge den store computerstyrede maskine, som producerer elementer til husene. Foto: Jakub Klust, FabLab RUC

3D printet prototype
De idéer, der er opstået gennem arbejdet med fremtidsværkstederne, bliver grundlæggende for det videre forløb af bebyggelsen. De skitser, der i fællesskab udarbejdes til værkstederne, vil efterfølgende blive 3D-printet i stor skala.

FabLab ruc er i gang med at bygge (så vidt vides) Danmarks største 3D printer, og vil printe en prototype eller model på Trekroners nye bydel. Her er der mulighed for at være med til at bygge, således at deltagerne kan være med til at designe, opføre og efterfølgende drive deres egen by. Fablabbet ser frem til dette nye tiltag indenfor hvordan ny teknologi kan muliggøre nye måder at designe og bygge på.

2014-10-14-DESIGN DIN BYDEL BILLEDE 3

Husene i sommers var lavet af firkantede træelementer. Til den nye bydel vil vi 3D printe, hvad der muliggør meget friere former. Foto: Mads Høbye, FabLab RUC

Husene på billederne i dette post, der har navnet MOLA MODULES, er designet af en lille virksomhed, der hedder MOLA SYSTEMS.

Se også:
*Roskilde tester billige, midlertidige huse

2 Comments to "Studerende designer bydel i Trekroner"

1. Christopher Nielsen says:

Hej Tobias.

Mit navn er Christopher og jeg er, sammen med Marc Bywater, designerne bag husene i jeres artikel. Det ville være fint hvis I kunne akkreditere os i arktiklen, så der ikke opstår tvivl om hvem der har lavet husene. De hedder forresten MOLA MODULES og vores lille virksomhed bag hedder MOLA SYSTEMS.

På forhånd tak.
    Christopher og Marc

2. cbruuns says:

Hej Christopher og Marc

Tak for jeres kommentar. Jeg har tilføjet kreditering i postet ovenfor. 🙂

Bedste hilsener
    Camilla