En modtaget mail fra det offentlige kan ændres

med lov skal land bygges - Johannes Jansson - norden.org

Foto: Johannes Jansson – norden.org

af Camilla Simonsen

Politiken har i denne uge en opdatering omkring den digitale situation i det offentlige under overskriften ”Myndigheder kan ændre i e-breve i din indbakke”.

Fokus i artiklen er på at adressefeltet på mails sendt fra det offentlige kan ændres flere år tilbage, og at dette ifølge jurister er problematisk. Årsagen til funktionen skal være, at det skal være muligt at hjælpe borgerne med at finde rundt i deres indbakker, hvis en myndighed fx skifter navn efter afsending af en mail. Så kan myndigheden nemlig bare gå ind i borgernes indbakker og ændre afsenderadressen.

Men hvis der senere kommer tvivl om en sag, der har forbindelse til sådan en mail, kan det altså blive problematisk, mener flere.

Det krænker borgerens retssikkerhed
I artiklen citeres DHT forsker Jesper B. Berger og Kim Normann Andersen fra Aalborg Universitet, der for nylig har udgivet flere rapporter om digital kommunikation med den offentlige sektor. De citeres fra rapporten for at det, “at borgeren ikke kan dokumentere sine meddelelser til underliggende institutioner og ikke kan være sikker på, at oplysningerne om afsender og modtager af borgerens personlige meddelelser er statiske og forbliver uændrede, krænker borgerens retssikkerhed”.

Kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen Lone Berglykke mener dog at bekymringen er grundløs. Hun understreger, at informationer som datostempel eller indhold ikke kan ændres.

Læs hele artiklen på Politikens hjemmeside her: Myndigheder kan ændre i e-breve i din indbakke

 

Læs også
*Tekniske forhold får skylden for manglende svar
*Digitalt post-kaos – anden del og
*Digital kommunikation i det offentlige: Svar og svartider

One Comment to "En modtaget mail fra det offentlige kan ændres"

  1. […] i det offentlige: Svar og svartider * Tekniske forhold får skylden for manglende svar * En modtaget mail fra det offentlige kan ændres * Debatmøde om den offentlige […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *