Lysfest i Roskilde: Stor og anderledes succes

9327 Roskilde Kloster

Lysfest – Roskilde Kloster.
Foto: Poul Erik Nikander Frandsen

Roskildes centrum omkring Kulturstrøget myldrede af liv og innovation i mørket da den italienske lysdesigner, gæsteprofessor på Performance-design Fabrizio Crisafulli* fra Kunstakademiet i Rom, og fire RUC-grupper fra Performance-design-kurset på det humanistiske basisstudium skabte lysinstallationer samtidig på fire lokaliteter i centrum:

Dels dybt nede i kirkeruinen St. Laurentii som fremtrådte helt forandret og forunderligt, hvilket også var tilfældet med det (nyåbnede) tilhørende kirketårn (med lysende figurer) og fængsel (med tidligere indsattes graffiti!) i ”Byens Hus” (720 besøgende).

Dels i Domkirken, Frederik 5s Kapel (1393 besøgende på få timer!).

Dels i Klosterhaven omkring Roskilde Kloster, hvor der kom så mange, at personalet ikke nåede at få talt dem alle sammen!

Og endelig i kælderkøkkenet i Byens hus, hvor man afslutningsvist efterfølgende fik serveret Amerikansk Dinner i forskellig belysning.
Alt i alt den største succes Kulturstrøget har haft i Roskilde til dato. Så italiensk lyskunst ser ud til at være godt for Roskildes borgere. Alle var glade. En herlig stemning hele aftenen!

Se flere billeder fra lysfesten her:

Fotos af: Poul Erik Nikander Frandsen

*Seneste publikation om Fabrizio Crisafulli: Tomasevic, Nika (2013): PLACE, BODY, LIGHT. The Theare of/Il teatro di Fabrizio Crisafulli. Artdigiland.com, (357 sider).

Se også: Fabrizio Crisafullis hjemmeside 

2 Comments to "Lysfest i Roskilde: Stor og anderledes succes"

  1. Super flotte billeder

  2. conniesvabo says:

    Wow, ja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *